Läger tipsar: Caféer i Stockholm

Café60 imponerar med ett stora valmöjligheter
Café60 imponerar med ett stora valmöjligheter

Ska du turista i Stockholm och letar det perfekta fikastället? Kanske bor du i staden men vill testa något nytt? Läget tipsar om stans bästa caféer!

Café60

På Sveavägen hittar ni Café 60. Det ser utifrån ganska litet ut, men följer ni den smala trappan hittar ni en övervåning med plats för många. Redan när man kommer in känner man att det är ganska trångt, kanske på grund av att nedervåningen inte är så rymlig, men kanske också för att man möts av oändligt många bakverk och tårtor. Det största problemet man stöter på här är att det tar en evighet att välja vad man vill ha.

Förutom platser på övervåningen finns även en uteservering. Värt att nämna är också att Cafe 60 har öppet till två på natten under sommaren.

Café Saturnus

Inte långt från Stureplans hektiska natur hittas en någon undangömd skatt. Café Saturnus är ganska välkänt och ligger bara några kvarter från svampen. På Eriksbergsgatan möts Frankrike och Sverige på ett utsökt sätt och ni kommer inte ångra att ni satt er fot i denna lokal. Tips är att prova deras gigantiska kanelbullar!

Sjöcaféet Djurgården

När ni åker över djurgårdsbron hittar ni detta ställe precis till höger. Sjöcaféet lockar både turister och Stockholms egna med sitt läge. Ta en kaffe och sätt dig vid en av Stockholms största uteserveringar, precis vid vattnet. När du är klar kan du hyra en trampbåt och ge dig ut i Mälaren.

Under kastanjen

Under Kastanjen som ligger i Gamla Stan är en fin blandning av café, bistro och bageri. Namnet kommer från platsen cafét ligger på, just under ett stort kastanjeträd! Allt som serveras här bakas på plats i två bagerier, ett av dom är helt glutenfritt. Även du som är laktosintolerant kan pallra dig hit. För en riktig fika-upplevelse i ett mysigt område är det hit du ska.

Under ett stort kastanjeträd hittar ni detta hak
Under ett stort kastanjeträd hittar ni detta hak

Karamellan

Om du vill ta dig lite utanför stan kan du göra en utflykt till Drottningholm. Här hittar du Karamellan, precis intill slottet. Karamellan har kaffe och bakverk som serveras i en riktigt mysig miljö med utsikt över vattnet och promenadstråket.

Espresso House Birger Jarlsgatan

Espresso House må vara en kedja, och ofta kan varken kaffet eller fikan mäta sig med majoriteten av de resterande ställen i denna artikel. Men just Espresso House på Birger Jarlsgatan har en speciell känsla du inte hittar någon annanstans. Att komma från stadens vimmel och sedan kliva in här är något extra. Det är som att det finns ett litet hem, öppet för alla, mitt i city. Så in och ta en kaffe, ta en paus, ta en fika. Vi på Läget vill även tipsa om Espresso House appen som alltid ger dig 10% på dina köp, du kan även få erbjudanden och gåvor som gör livet lite lättare (och billigare) för en kaffenarkoman.

Cafe Rival

Caféet hör till hotellet, som förresten ägs av Abba-Benny. Du hittar alltid massvis med människor här, men gott är det! En förstklassig fika hittas på Mariatorget 3, om du lämnar pant kan du dessutom ta med kaffet ut i parken.

Rosendals trädgård

Tar du 7:ans spårvagn ut på Djurgården och går några hundra meter så hamnar du här. Det finns äppelträd, gräsmattor (perfekta för picknick), blommor och växthus. Ta dig en kaffe och kanelbulle eller lunch i växthuset (räkna med kö, här ska du inte stressa) och ta med din brickan ut i paradiset.

Café Pom och Flora

Pom och Flora är ett populärt ställe, det lär märkas. På helgerna är det lång kö, men den går oftast ändå snabbt. Är ni många kanske det kan ta ett tag att få bord, dock. Här kan ni inte endast fika, utan frukosten är också att rekommendera! Läget tipsar om avokadomackan på varm brioche, den är ofta en favorit. Café Pom och Flora finns på Odengatan 39 och Bondegatan 64.

Mer om: Läget tipsar
Andra läser just nu
Mer från: TYCK
Mer från Läget