SMOOTHIE BOWL
Du behöver:
- 4 stycken urkärnade dadlar
- 1 dl frysta blåbär
- 0,5 dl havremjölk
- 1 msk jordnötssmör
- Mandlar till toppingen
Gör så här:
- Blanda ned dadlarna, blåbären, havremjölken och jordnötssmöret i en mixer (eller i en bunke och använd stavmixer, det går lika bra). Mixa ingredienserna tills du uppnått den konsistens du föredrar.
- Servera i en skål och toppa med de hackade mandlarna.
BANANVÅFFLOR, ca 4 stycken
Du behöver:
- 1 dl havregryn
- 2 ägg
- 1 tsk jordnötssmör
- Kanel och salt efter smak och tycke
- Bär till toppingen
Gör så här:
- Mixa havregrynen tillsammans med äggen, jordnötssmöret, kanelen och saltet till en slät smet.
- Grädda sedan våfflorna till en gyllenbrun färg och toppa med valfri topping.
HEMMAGJORD SYLT, en syltbruk
Du behöver:
- 350 g frysta hallon
- 350 g frysta blåbär
- 1 msk honung
- 2 msk chiafrön
Gör så här:
Mixa de frysta bären med honungen tills du fått den konsistens du önskat. Tillsätt chiafrönen och servera! Sylten håller ungefär 1 till 2 veckor i kylen.
FRUKOSTPIZZA
Du behöver:
- Tortillabröd
- Tomatsås
- 1/2 paket fetaost
- Några körsbärstomater
- 1 ägg
- 1 avocado
- Peppar, salt och chilliflakes efter smak och tycke
- Basilikablad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Bre tomatsåsen på tortillabrödet och smula över fetaosten. Skiva på körsbärstomaterna och ställ in pizzan i ugnen i cirka 5 till 10 minuter.
- Ta ut pizzan och knäck på ägget. Ställ tillbaka pizzan i ugnen ytterligare 5 minuter.
- Toppa pizzan med en skivad avocado, peppar och salt, chilliflakes och basilika blad.