Hon är född och uppvuxen i Göteborg men bor sedan ett år tillbaka i Stockholm. Innan det bodde hon i Bryssel och jobbade som politisk sekreterare för Bodil Valero (MP) i Europaparlamentet. Men efter ett och ett halvt år där blev hon vald till nytt språkrör för Grön Ungdom.
– Jag har alltid varit en person som har mycket åsikter. I skolan tror jag att många såg mig som den där jobbiga tjejen som alltid skulle tycka till om allt.
När hon växte upp diskuterades politik flitigt i hemmet och man pratade mycket om rasism. Förutom djurrättsfrågor är det just antirasismen som hon har brunnit för. Efter terrorattentatet på Utøya 2011 bestämde hon sig för att gå med i Grön Ungdom.
– Den händelsen fick mig att vilja agera och då ville jag göra det i ett ungdomsförbund.
Under flera år var hon medlem och gick på möten. Men det var först inför valrörelsen 2014 som hon blev aktiv i organisationen. Aida Badeli ser ingen begränsning i vad ett ungdomsförbund kan uträtta.
– Syftet med Grön Ungdom är att förändra Miljöpartiets politik och deras roll är att förändra samhället. Så i längden är även vi med och förändrar. Det är bara några fler led.
Aida Badeli beskriver vardagen som språkrör som väldigt varierande. Den innehåller mycket resor och besök på skolor. Skriva artiklar och ta debatter. Men det är inte alltid lätt.
– Jag måste hela tiden komma på saker att göra. Det är ett stort ansvar.
Kärnan i ungdomsförbundet handlar om att gå på styrelsemöten. På lokalavdelningar runtom i landet planerar man för vad som ska göras efter vilken budget man har. Sen är det även många medlemsträffar.
– Då träffas man och käkar pizza och diskuterar politik. Ibland är det en föreläsning och ibland kan det vara en plakatverkstad inför en demonstration. Man hänger helt enkelt mycket med andra. Det roligaste är att åka runt och prata med unga. Att diskutera och få dem att engagera sig politiskt.
Grön Ungdom har till skillnad från de flesta andra ungdomsförbund en ålderspolicy. Du får inte vara över tjugoåtta år gammal i organisationen. Det gör att man generellt har yngre medlemmar än de flesta andra. Något som Aida Badeli tycker är bra.
– En viktig del i ett ungdomsförbund är att det ska representera ungas åsikter. När du börjar närma dig trettio är du mer en vuxen än en ungdom.
Hon är själv tjugofyra och har suttit ett år. Även om hon skulle vilja vara språkrör under valrörelsen 2022 så vet hon inte hur det kommer bli. Hon tycker det är viktigt att politiker inte blir kvar i samma position för länge.
– Har man bara jobbat med politik hela sitt liv blir man inte en bra politiker. Att bli sakkunnig och få erfarenhet från andra delar av samhället är jätteviktigt. Ibland måste man som politiker ta en paus.