Läget möter Let's Dance-Calle

8 Let's Dance-säsonger och en tävlingskarriär i ryggen. Calle Sterner är västkustkillen som dansade sig in i Stockholm och svenska folkets TV-rutor.

Dansaren har varit med i det populära kvällsprogrammet sedan 2011.
Dansaren har varit med i det populära kvällsprogrammet sedan 2011.

Ett liv som nästintill alltid bestått av dans, en hobby som stavas segling och snart examinerad civilingenjör. Mångsysslare? Absolut. Läget tar ett snack med ''götebörgaren'' Calle Sterner:

Let’s Dance-Calle, hur ofta blir du kallad det?

– Alldeles för ofta faktiskt. Väldigt sällan av människor som inte känner mig, utan mest från nära vänner. De har till och med effektiviserat det genom att förkorta det till “LDC”.. Men jag tycker nog att det är ganska roligt!

Du är ju främst känd för dansen och programmet, hur länge har du hållit på med dans? 

– Jag började med Let's Dance 2011, och gör i år min 8:e säsong. Innan dess så tävlade jag i de danser som tv-programmet bygger på, just tiodans. Jag började som 8-åring och började tävla redan efter bara några veckor. Har varit i den svenska toppen i princip alla mina år och vann 2006 JSM med Malin Gustavsson.

– För mig var den en frihet att få dansa och som kille vart man ju ganska uppskattad. Redan som 16-åring började jag undervisa på samma dansskola som jag startade min resa, Sinclairs. Att undervisa tog över lite grann och när Let's Dance ringde så passade det perfekt i mitt liv just då.

... och hur var det att äntligen få vinna Let’s Dance förra året?

– Såklart en fröjd! Let's Dance är ju ett underhållningsprogram som skiljer sig väldigt mycket från den riktiga tävlingsvärlden som jag kommer ifrån, men självklart så var det stort och viktigt att få ta hem den röda glasskon! Jag är otroligt stolt över det arbete jag och Kristin la ner och hur bra hon lyckades bli. Eftersom det också var tredje gången man stod i final så kändes det extra gött!

Hur många timmar ligger bakom en vinst?

– Många timmar men framförallt rätt inställning. Det är viktigt att ha kul på vägen och vara effektiv i vad som ska göras. Let's Dance är ett speciellt projekt som kräver väldigt mycket av den personen som är med.

Vilken dans är svårast att lära ut?

– Den dans de tycker är tråkigast, haha. Om man inte lyckas göra det kul att lära sig så blir det svårast. Det vet vi alla, att det som är roligt är oftast lätt att lära sig.

Är du så glad och snäll som du ser ut?

– Oftast! Jag gillar att vara glad och i rollen som “LDC” så är det viktigt att både vara snäll och glad. Men självfallet är jag inte alltid glad privat. Men snäll, det hoppas jag verkligen att jag är!

Du är ju göteborgare, hur kommer det sig att du bor i Stockholm?

– Det blev så eftersom att Let's Dance spelades in här och allt fler vänner från Göteborg flyttade upp. Det gjorde att det sociala livet blev starkt samtidigt som jobben fanns här.

Sen började jag dessutom studera på KTH hösten 2014 och håller nu på att slutföra den utbildningen. Sen är det underbart att vara gäst hemma i Göteborg, vänner och familj tar sig tid och jag får mer kvalitetstid än om jag hade bott i där på heltid.

Hur ser en vanlig dag ut i Calles liv?

– En vanlig, men också väldigt bra dag ser ut så att jag vaknar upp hemma och äter göttig frukost med flickvännen, pluggar effektivt på förmiddagen, tar en go lunch med vänner. Jobbar med dans på eftermiddagen, och på kvällen kappseglar jag för att efter det ta en go öl på Aftersail. Det summerar nog mitt liv i Stockholm ganska bra.

...och vad är en "göttig" frukost?

– En frodig omelett, färskpressad juice och en go bryggkaffe. En ostig toast om man är lite extra hungrig.

Slutligen, och kanske den viktigaste frågan! Vilken är din bästa danslåt?

– Just nu är det Islands bidrag till Eurovision (Som tyvärr inte blir av...). Låter heter Think about things. Jag älskar den! Den är briljant och när jag först fick höra den körde jag den på repeat i 3 dagar. Som sagt, jag älskar den.

Ämnen i artikeln
Mer om: Läget möter
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget