Viss undervisning på gymnasium i Ljungby

På Sunnerbogymnasiet ska undervisning återupptas för att hjälpa avgångselever ta studenten till sommaren.

Sunnerbogymnasiet, i Ljungby i Småland, kommer att återuppta viss skolundervisning efter påsk i vecka 16. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden i ett extrainsatt möte igår, onsdag, rapporterar P4 Kronoberg.

Undervisningen är främst till för att treorna ska kunna ta studenten till sommaren och kommer att genomföras med restriktioner. Det ska vara för max sex elever åt gången och undervisningen ska inte återupptas till normal drift, berättar Marcus Walldén (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, i en intervju med P4 Kronoberg.

– Det är en möjlighet som skolan ska få, vi tar ett ansvar tillsammans att säkerställa att eleverna kan ligga i fas i det de saknar eller ligger efter i. Det är både för de elever som behöver extra stöd och de elever som måste ha vissa moment för att kunna få en godkänd examen, säger Marcus Walldén (M).

Nämnden har också gått ut med en vädjan till de föräldrar i kommunen som kan - att hålla sina förskolebarn hemma.

– Vi tvingar givetvis ingen. Det är en möjlighet som vi uppmanar till med tanke på belastningen med sjukskrivningar hos personalen, säger Marcus Walldén (M).

Webbfråga Vill du att din kommun ska ha viss undervisning igång?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer om: Skola under coronakrisen
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget