Tyskland- gruppens favorit

Marco Reus, Mest Özil och Julian Draxler är tre av spelarna som tagits ut i den tyska truppen.
Marco Reus, Mest Özil och Julian Draxler är tre av spelarna som tagits ut i den tyska truppen.

I VM-kollen tittar redaktionen närmare på de lag som Sverige ställs mot under sommarens slutspel i Ryssland. Först ut är regerande mästaren Tyskland.

Senaste VM

Senast Tyskland spelade i en VM-turnering var finalen i Rio de Janeiro för fyra år sedan. Då avgjorde Mario Götze finalen mot Argentina med sitt 1-0 mål i förlängningen. På vägen dit vann de sin grupp före USA, Portugal och Ghana. I slutspelet slog de ut Algeriet och Frankrike innan de förnedrade värdnationen Brasilien med 7-1 i semifinalen.

Många spelare som var med 2014 är med även i år.
Många spelare som var med 2014 är med även i år.

Kvalet

Tyskland gick genom kvalet obesegrade med 10 segrar, 30 poäng och +39 i målskillnad. Främsta konkurenterna var tvåan Nordirland (19 poäng) och trean Tjeckien (15 poäng).

Stjärnan

Den tyska truppen är full av stjärnor och det är svårt att bara nämna en. Mesut Özil och Thomas Müller i all ära, men störst är 28-åriga Toni Kroos från Real Madrid. Kroos har varit en nyckelspelare på de spanska giganternas mittfält sedan 2014 och har bidragit mycket till att Real snart spelar sin tredje raka Champions League final.

I tuff konkurrens är Toni Kroos lagets stjärna.
I tuff konkurrens är Toni Kroos lagets stjärna.

Frågetecknet

Det är svårt att hitta svagheter i det tyska laget, men ska man nämna något är det bristen på individuella stjärnor. Tyskland är en lagmaskin och till skillnad från till exempel Brasilien och Argentina har man ingen Neymar eller Messi som kan kliva fram när det behövs. Marco Reus, Leroy Sané är bra, men inte alls på den nivån.

Så går det för Tyskland

Tyskland vinner gruppen och går till semifinal. Bronsmatchen vinner de på straffar.

Ämnen i artikeln
Mer om: Lägets VM-koll
Mer från: Sport
Mer från Läget