Sydkorea- Det hänger på Son

Heung Min-Son och Ki Sung-Yueng är spelarna som ska leda laget.
Heung Min-Son och Ki Sung-Yueng är spelarna som ska leda laget.

I VM-kollen tittar redaktionen närmare på de lag som Sverige ställs mot under sommarens slutspel i Ryssland. Nästa lag i serien är Sydkorea.

Senaste VM

VM i Brasilien blev en besvikelse för Sydkorea. De kom sist i en grupp med Belgien, Algeriet och Ryssland och lyckades bara få med sig en poäng efter ett oavgjort mot Ryssland

Kvalet

Sydkorea tog en av de fyra asiatiska direktplatserna till VM i konkurrens med bland annat Syrien och Iran. Totalt spelade man ihop 15 poäng och +1 i målskillnad på 10 matcher och det imponerar inte mot lag som Kina, Uzbekistan och Qatar.

Stjärnan

Sydkoreas stora stjärna är utan tvekan Tottenhams Heung Min Son. Son kommer från en bra säsong i klubblaget där han totalt spelat 53 matcher i alla turneringar och stått för 18 mål och 11 assist. Han spelar han främst som vänsterytter men kan även spela som central anfallare, vilket han väntas göra i VM.

Son måste prestera om Sydkorea ska göra ett bra VM.
Son måste prestera om Sydkorea ska göra ett bra VM.

Frågetecknet

Om det var svårt att hitta något negativt om Tyskland är det raka motsatsen med Sydkorea där det är svårt att välja. Men något som faktiskt sticker ut är skadeläget, håller verkligen truppen? Sydkorea har fått flera negativa besked av nyckelspelare som kommer missa mästerskapet. Mittbacken Kim Min-Jae (Jeonbuk), anfallaren Kwon Chang-hoon (Dijon) och den rutinerade yttern Lee Keun-ho (Gangwon) är bara några exempel på spelare som tvingats tacka nej.

Så långt går Sydkorea

Det kommer, precis som i Brasilien, bli tufft för Sydkorea. De kommer sist i gruppen och åker ut direkt. De ska dock inte räknas ut helt, för det är ingen jätteskillnad mellan Sydkorea, Sverige och Mexiko. Får Son det att stämma kan de till och med konkurrera om avancemang från gruppen.

Ämnen i artikeln
Mer om: Lägets VM-koll
Mer från: Sport
Mer från Läget