Här är Eurovisionfavoriterna

Den 67:e finalen i Eurovision song contest går av stapeln i Liverpool på lördag. Här är de favorittippade bidragen.

1. Loreen – Sverige

Britain Eurovision. Foto: AP Photo/Martin Meissner

Enligt flera bettingsajter ligger Loreen favorittippad med låten ”Tattoo”. Om du inte såg bidraget i Melodifestivalen kan du vänta dig en mystisk, catchy powerballad om kärlek. Självaste uppträdandet är avskalat men har beskrivits som ”magiskt” och ”förtrollande”.

2. Käärijä – Finland

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Låten heter ”Cha Cha cha” och sticker ut bland favoriterna. Käärja sjunger på finska och blandar influenser av hård metal med hyperpoppig-dunk. Det är ett dansant nummer och helt klart annorlunda med Käärja i sina stora, limegröna puffbolero och neonklädda dansare. Här finner vi dans, energi och humor.

3. La Zarra – Frankrike

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Fransyskan La Zarra framträder i ESC med låten ”Evidement”, som går oväntat från att vara en fransk chanson till en disco-dänga. Det är elegant, glittrande och La Zarra imponerar med sin sångröst.

4. Alessandra – Norge

Foto: Jessica Gow/TT

Norges bidrag ”Queen of kings” är en klassisk eurovisiondänga. Syntpop och power – och en oväntad supertonarsthöjning! Låten har fått kritik för att vara lite för lik låten ”Run to the hills” av Klara Hammarström från förra årets Mello.

5. Noa Kirel – Israel

Foto: Jessica Gow/TT

”I stand here like the power of the unicorn” sjunger Noa Kirel i EDM-låten ”Unicorn”. Det är den Israeliska ESC-vinnaren från 2018, Nettas, låtskrivare som är tillbaka med ännu ett favorittippat bidrag. Framträdandet bjuder på dans, klädbyte och en danssekvens där Kirel mer eller mindre fajtas mot golvet.

Webbfråga Vem hoppas du ska kamma hem vinsten på lördag?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer om: Eurovision
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget