Riskfyllt nummer i Eurovision

Varje år tävlar artister om den prestigefyllda vinsten i sångtävlingen. Sverige kan ta hem allt, men helt lätt är det inte.

Här får fansen en titt på gårdagens genrepet.
Här får fansen en titt på gårdagens genrepet.

På lördag är det dags för finalen i Eurovision Song Contest, som i år äger rum i M&S Bank Arena i Liverpool, Storbritannien. Men alla länder kommer inte få chans att briljera under lördagen. Först krävs det att man tar sig vidare i en semifinal, antingen ikväll eller på torsdag.

Sveriges bidrag är “Tattoo” med favorittippade Loreen. Artisten toppar flera av bettingsidornas listor. Om Loreen vinner blir det andra gången för henne, då “Euphoria” gav henne en vinst 2012. Att hon har vunnit tidigare tros vara en anledning till de bra oddsen, enligt Zero Magazine.

Men Loreens framträdande är inte helt riskfyllt. Under gårdagen rapporterade Aftonbladet om hur taket som tillhör scenografin plötsligt sänktes ner över artisten i snabb fart. Loreen märkte det inte själv, inte förens scenarbetarna ropade och skrek. Då kastade hon sig bort för att inte klämmas fast. Anordningen i Melodifestivalen vägde 1,8 ton. För att minska risken för skada ska Loreen ligga ner i slutet av numret.

Genrepet som hade kunnat sluta illa.
Genrepet som hade kunnat sluta illa.

Det är ikväll Loreen ska tävla om en finalplats. Just nu ser det ut som att Finland och Ukraina är de största konkurrenterna.

Ämnen i artikeln
Mer om: Eurovision
Andra läser just nu
Mer från Läget