Elever stöttar Ukraina med konsert

Den 25 april är allmänheten välkommen på välgörenhetskonsert till förmån för krigets offer i Ukraina. ”Kriget berör oss alla, nu vill våra elever och lärare vara med och bidra,” säger Malin Hussmo rektor på Rytmus musikgymnasium i Nacka i ett pressmeddelande från utbildningsföretaget AcadeMedia.

Elever, lärare och rektor från Rytmus Stockholm.
Elever, lärare och rektor från Rytmus Stockholm.

Biljettpengarna efter konserten gå direkt till UNHCR. Kvällen kommer bjuda på blandad musik, både pop, rock, jazz, soul, funk, R´n´B och blues. På scen står Rytmuselever tillsammans med lärare och skolans rektor Malin Hussmo. Det kommer även att framföras information om UNHCR:s arbete och samtal om volontärarbete, samt hur man i sitt eget hem kan hjälpa människor på flykt.

Initiativet att ha en konsert för att stötta offren i Ukraina kom från både elever och lärare på Rytmus tillsammans med Kulturhuset Dieselverkstaden i Nacka som drivs av Nacka kommun.

”Vi bidrar gärna till att skolans elever får uppträda för allmänheten i ett gott syfte. Jag hoppas att många tar chansen att förena nytta med nöje genom att komma och se Rytmus elever uppträda på Dieselverkstadens scen den 25 april”, säger Richard Herrey som är kulturchef i Nacka kommun i pressmeddelandet från AcadeMedia.

Ämnen i artikeln
Mer om: Kriget i Ukraina
Mer från: Nöje
Mer från Läget