Svenska mästare - för femte året i rad

Luleå jublar efter att ha slagit finalrivalen Udominate med 20 poäng på onsdagkvällen i Umeå Energi Arena.
Luleå jublar efter att ha slagit finalrivalen Udominate med 20 poäng på onsdagkvällen i Umeå Energi Arena.

Luleå dominerar svensk basket. Förhandstippade guldfavoriten höll för trycket och besegrade Umeå på bortaplan under onsdagskvällen.

Slutsiffrorna visade 72-92 på poängtavlan. När matchklockan runnit ut stod det klart att Luleå förblir mästare efter att ha vunnit finalserien med 3-1.

– Det är helt obeskrivligt, galet, det är lika skönt varje år. Vi jobbar hårt och jobbar för varandra, det bygger framgångar, säger Luleås Allis Nyström till SVT, efter segern.

Guldhattar och guldhandskar åkte fram och lagkaptenen Anna Barthold fick återigen höja segerbucklan.

– Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det, det är så mycket hårt arbete bakom. Det är alltid lika underbart att vinna SM-guld, säger Barthold.

Inför den fjärde matchen stod det 2-1 i matcher till Luleå Basket, som senast de spelade i Umeås hemmahall åkte på stortorsk. Det var många som undrade hur Umeå skulle svara efter att Luleå vunnit tidigare i veckan och därmed fick chansen att sätta punkt för säsongen.

Efter första halvlek var det jämt. Luleå ledde med tre poäng över hemmalaget Udominate. Luleå fortsatte att leverera framåt. Andra halvlek vann de med hela 17 poängs marginal.

Luleå besegrade Udominate med totalt 20 poäng och säkrade guldet för femte året i rad.

Ämnen i artikeln
Mer om: SM i basket
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget