Norrländsk finalrepris i basketligan

BASKET: Efter fyra raka SM-guld är det åter igen dags för den 38-årige veteranen att försvara vinnartiteln.

– Jag har världens bästa jobb, säger Anna Barthold till TT.

Anna Borthold under finalspelet mot Udominate i fjol.
Anna Borthold under finalspelet mot Udominate i fjol.

Ikväll drar finalspelet mellan Luleå Basket och Udominate Basket igång. För fjärde året i rad drabbar det båda Norrlandslagen samman i finalserien. Bäst av fem matcher avgör vilket lag som får klippa nätet och höja segerbucklan.

Så sent som för två år sedan utsågs Anna Barthold till ligans mest värdefulla spelare. Siffrorna i år bevisar att hon fortfarande håller högsta klass.

Den 185 cm långa forwarden är känd för sin vinnarskalle och fysiska spelstil. Barthold väntas vara en av de främsta spelarna i Luleå-laget under finalspelet. Med ett snitt på 17,5 poäng, 7,9 returer och 19,4 i effektivitet på 27 spelade matcher har hon imponerat under den gångna säsongen.

– Det kommer bli en tuff matchserie. Även om vi vunnit fyra guld i rad måste man komma ihåg att det är väldigt svårt att bara vinna ett.

Luleå vann tre raka matcher i semifinalserien mot Telge Basket. När Udominate slagit ut Visby Ladies i den fjärde semifinalmatchen stod det klart att dominanterna möts i finalspelet även i år. Luleås säsong har gått som på räls med endast två förluster i bagaget. En mot den gamla finalrivalen Udominate och en i slutspelet mot Mark. Udominate har förlorat totalt fyra matcher under säsongen.

Första matchen har Luleå-laget hemmafavör. 19:00 är det uppkast i ett nästan slutsålt Luleå Energi Arena.

Vinnargesten har blivit en del av hennes signum.
Vinnargesten har blivit en del av hennes signum.
Ämnen i artikeln
Mer om: SM i basket
Mer från: Sport
Mer från Läget