Luleå en match från guldet

Luleås lagkapten Anna Barthold var nöjd efter segern mot Udominate på måndagskvällen.
Luleås lagkapten Anna Barthold var nöjd efter segern mot Udominate på måndagskvällen.

BASKET: På onsdag har Luleå chansen att bli bäst i Sverige för femte året i rad. Det står nu 2-1 till Luleå Basket i kampen om mästartiteln.

Trots att Umeås Udominate lyckades jämna ut ställningen under andra finalomgången till ett lika i matcher, kunde de inte rå på Luleå på hemmaplan under måndagskvällen.

– Underbart, två ett i matcher, det känns fantastiskt skönt. Jag älskar att spela här i Luleå, säger Luleås lagkapten Anna Barthold till SVT, efter segern.

Med 2 450 åskådare på läktaren som skanderar "Luleå" i 40 minuter vet man att Udominate fick sig en tuff match. Men det var inte självklart vilket lag som skulle gå segrande ur striden. Det var en jämn och spännande fight rakt igenom.

Luleå startade matchen starkast. Efter första perioden var ställningen 27-22. Sen slog Udominate till och vann den andra perioden med 14-26. Luleå låg under efter två spelade perioder med 41-48.

Avgörandet skulle komma i "Crunch Time", matchens slutminuter, i fjärde perioden. När det var 4,11 minuter kvar att spela var ställning 73-73. Då klev den WNBA-meriterade guarden Adrianne Motley fram och drog i två viktiga trepoängare och en tvåa som gjorde att Luleå kunde dra ifrån. Matchen slutade 83-79.

– Vi kommer göra allt vi kan för att avgöra på Umeås hemmaplan, säger Barthold.

Luleå har nu chansen att säkra SM-guldet, för femte året i rad. Nästa match spelas på onsdag klockan 19:00 i Umeå.

Ämnen i artikeln
Mer om: SM i basket
Mer från: Sport
Mer från Läget