Luleå strået vassare

Trots stark upphämtning av Udominate lyckades Luleå kamma hem segern i första finalomgången.

Lagkapten Anna Barthold gör en layup.
Lagkapten Anna Barthold gör en layup.

Luleå Basket vann över ärkerivalen Udominate Basket med 89-82 på onsdagkvällen inför 2 000 åskådare. Det står nu 1-0 till Luleå i finalserien som avgörs i bäst av fem matcher.

– Vi lät Thomas stå och skjuta öppna treor det första vi gör. Då vinner man inga matcher, säger Mikael Blomqvist, assisterande tränare för Udominate.

Första perioden vann Luleå-laget med siffrorna 31-16. Andra perioden var desto jämnare, 24-20 till Luleå. Men uppförsbacken blev för stor för Umeå med 19 poängs underläge i halvtid. Trots att Umeå gjorde fin upphämtning i slutet lyckades de aldrig vända matchen som Luleå-laget vann med sju poäng.

– Första perioden får icke-godkänt. Det var där vi förlorade matchen. Annars tycker jag vi avslutar starkt. Vi är inte med från början och det är därför vi förlorade. Vi har inte råd att missa 11 lay-ups och 10 straffkast. Skyttet måste bli bättre, säger Blomqvist.

Luleå hade bra flyt i spelet. Jessica Thomas var stekhet och drog i fem stycken tre-poängare och gjorde totalt 34 poäng framåt. Flest poäng i Umeå, 22, gjorde Brianna Diesel tätt följd av Ana-Marija Begiv som slutade på 19. Främste returtagare i matchen var Allis Nyström och Lisa Koop på 13 respektive 11 returer var.

Nästa finalomgång spelas 19:00 på fredag i Umeå. Nu väntar två träningar och videogenomgång för laget inför nästa match. Blomqvist hoppas på stort publikstöd.

– Det är ju härligt när två Norrlandslag möts. Jag hoppas många kommer till hallen i morgon.

Ämnen i artikeln
Mer om: SM i basket
Mer från: Sport
Mer från Läget