Familjens besked om Aviciis begravning

Foto: Amy Sussman/TT

Lite över en månad efter hans död kommer familjen med beslutet om hans begravning. "Begravningen av Tim kommer att ske i kretsen av de närmaste".

Den 20 april 2018 hittades Tim ”Avicii” Bergling död i Oman, 28 år gammal. Nu kommer beskedet om hans begravning.

- Familjen meddelar att begravningen av Tim kommer att ske i kretsen av de närmaste, skriver hans presskontakt Ebba Lindqvist.

Enligt uppgifter till Nöjesbladet kommer begravningen att äga rum andra veckan i juni och det kommer vara en liten intim begravning där max 20 personer kommer närvara. Inbjudan ska ha skickats ut elektroniskt i fredags.

Aviciis nya album släpps redan i år

För fansen som inte får möjlighet att delta under begravningen får man hedra honom genom hans musik. Och snart kommer det mer - Aviciis nya album släpps i år, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

Hans familj ska ha träffat skivbolagsrepresentanter för att diskutera stjärnans musik. Det ska finnas över 200 låtar att besluta om och man måste bestämma vem eller vilka som ska producera skivan. Man har kommit överens om att släppa det nya albumet innan årets slut.

I en intervju med Variety berättar skivbolagschefen Neil Jacobs att den nya skivan kommer gästas av ett antal artister och att Avicii hade en lista på personer han hoppades kunna få med på skivan.

- Det var ärligt talat Aviciis bästa musik på många år, sa Neil Jacobs även i intervjun.

Ämnen i artikeln
Mer om: Avicii 1989-2018
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget