"Det är inte ofta man får gå i samma korridorer som sin hjälte"

Klara Hammarsten, 20. Elev på skolan.
Klara Hammarsten, 20. Elev på skolan.

– Han har varit en stor del av vår generation, vi har fått följa honom och hans musik har alltid varit med oss, säger Klara Hammarsten, 20.

Det var viktigt för elevkåren på Östra real att hylla Tim “Avicii” Bergling efter hans bortgång. På måndag förmiddag samlades elever och lärare på skolgården för att minnas den tidigare eleven.

– Det är en ära att ha gått på samma skola som Tim Bergling, säger Gustav Fant, 16, vice ordförande i elevkåren.

Framför dörrarna intill skolan står hans gamla musiklärare. Med en megafon i handen berättar hon om minnena med Tim.

– Det var något med hans housemusik. Den var udda och speciell.

Mellan åren 2005 och 2008 gick Tim på skolan. Redan i slutet av sin skoltid började han släppa musik, och har sedan dess toppat listorna och spelats världen över.

– Jag är stolt att han var en av oss. Samma ödmjuka, vänliga och fokuserade kille hela tiden. Otroligt sorgligt det som hänt. Jag hoppas att vi kan hedra hans minne på alla möjliga sätt, säger musikläraren.

Skolgården tystnar i en minut.

Klara Hammarsten berättar om relationen till Avicii. Hur låtarna följt henne genom livet och hur mycket han och hans musik betytt för hennes generation.

– Wake me up är en speciell låt för mig. Den spelades mycket under vår konfirmation. Det blev vår låt.

Gustav Fant, 16. Vice ordförande elevkåren.
Gustav Fant, 16. Vice ordförande elevkåren.

– Vi som går här på skolan är en generation som växt upp med Avicii. Det är hedrande att han satt Sverige på kartan. Det är nåt man är stolt över.

Klara och Gustav tycker båda att det är viktigt att vara med på minnesstunden. Att hylla och att minnas den svenska artisten. Eftersom att Sverige är så litet så känns det som att han är besläktad med oss, säger de.

– Det är inte ofta man får gå i samma korridorer som sin hjälte.

“Levels” spelas ur högtalarna. Folkmassan skingrar sig. På skolgården kickar en fotbollsmatch i gång. Och bilden på Avicii, eller Tim Bergling som han i skolan kallas, plockas bort. Men minnet av världsstjärnan lever vidare.

Minnesstunden för Tim "Avicii" Bergling
Minnesstunden för Tim "Avicii" Bergling
Ämnen i artikeln
Mer om: Avicii 1989-2018
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget