"Nu orkade han inte längre. Han ville få frid."

Foto: Amy Sussman, TT

Tim "Avicii" Berglings död har skakat en hel musikvärld. På sociala medier har andra stora artister hyllat honom och hans musik. Nu bryter även hans familj tystnaden med ett öppet brev.

Det har gått en vecka sedan media rapporterade att den kända artisten och DJ:n Tim "Avicii" Bergling avlidit, endast 28 år gammal. Han befann sig i staden Muskat, Oman när han påträffades död och polisen gick tidigt ut med att de inte misstänkte något brott.

"Familjen är förkrossad och vi ber er att visa hänsyn och lämna dem ifred i denna svåra tid. Inga fler uttalanden kommer att göras", skrev presskontakten Ebba Lindqvist i ett pressmeddelande samma dag nyheten nådde media.

Nu har Aviciis familj skrivit ett öppet brev där de beskriver Tim som en ömhudad perfektionist som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Brevet i sin helhet:

Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress.

När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik.

Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan.

Nu orkade han inte längre.

Han ville få frid.

Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.

Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad.

Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare.

Vi älskar dig,

Familjen

Ämnen i artikeln
Mer om: Avicii 1989-2018
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget