Who wore it better - Tommy Körberg om Jesus Christ Superstar

Tommy Körberg på buss & Ulf Löwenhav på tub.
Tommy Körberg på buss & Ulf Löwenhav på tub.

Prank! Frågan om vad Tommy Körberg hade tyckt förblir inte alls obesvarad.

Det var på tunnelbanan hem från årets uppsättning av Jesus Christ Superstar som Läget sprang in i Ulf Löwenhav. Med epiteten beteendeekonom samt Tommy Körbergs look-alike var han som klippt och skuren för intervju. Under rubriken ”Frågan om vad Tommy Körberg hade tyckt förblir obesvarad” kan man läsa om Löwenhavs tankar efter föreställningen. Han var nöjd med kvällen. När Löwenhav får frågan om vem i ensemblen som gjort bäst ifrån sig blir svaret Maria Magdalena - soulartisten och sångerskan Janice. Rollen i Jesus Christ Superstar är hennes debut på den professionella musikalscenen.

Mindre än en vecka senare uppstår sammanträffandenas sammanträffande. Läget befinner sig åter i kollektivtrafiken, men den här gången gör även Körberg det. Och mycket riktigt har han sett föreställningen. Frågan om vad Tommy Körberg hade tyckt förblir alltså inte alls obesvarad.

Körberg har sjungit inför publik sedan barnsben. Utöver att ha representerat Sverige i Eurovision Song Contest, släppt album och sjungit i band har han en skådespelarkarriär i bagaget. Den som sett filmatiseringen av Ronja Rövardotter känner säkert igen Körberg som ”Lill-Klippen” till exempel. Och för sina insatser på såväl teater som musikalscenen har han också fått flera utmärkelser - Guldmasken och Karl Gerhards hederspris under 90-talet och Cornelis Vreeswijk-stipendiet 2012. Kort och gott är Körbergs ord om premiären av Jesus Christ Superstar av hög relevans. Som klippt och skuren för en intervju enligt somliga. Så, Körberg, who wore it better?

– De var jämbördiga. Det var en behjärtansvärd och bra föreställning, killarna skötte sig väldigt bra, säger han.

Hittills inte helt olikt vad Löwenhav svarat. Den vetenskapliga undersökningen om hur lika de två herrarna egentligen är börjar lovande. Därefter vänder det totalt när Körberg - utan att ha tagit del av Löwenhavs svar - fortsätter:

– Jag har lite synpunkter på Janice. Hon hade kunnat jobba mer på vad texten handlar om. Hon sjöng med texten, hon skulle sjungit mot texten.

Hur lika Körberg och Löwenhav än må vara till utseendet är de alltså inte samma person. Men tanken av att båda befunnit sig på samma plats, samtidigt, är för alltid svindlande. Gåshud.

Ämnen i artikeln
Mer om: Stuck in the matrix osv
Mer från: Nöje
Mer från Läget