Koranbrännaren får tillstånd

Rasmus Paludan har fått tillstånd av polisen för ytterligare manifestationer på flera ställen i landet. Den danske högerextremisten ska under torsdagen besöka Göteborg, Trollhättan och Borås.

Rasmus Paludan på Norra Bantorget första maj 2022.
Rasmus Paludan på Norra Bantorget första maj 2022.

Under påskhelgen var det flera upplopp i samband med manifestationer styrda av den danske högerextremisten Rasmus Paludan. Nu har Rasmus Paludan fått tillstånd till ytterligare manifestationer i Sverige. De ska vara i Göteborg, Trollhättan och Borås. Alla sammankomster inträffar den 12:e maj. Ansökan om att hålla en allmän sammankomst blev nekad av polisen i Borås. Efter en överklagan till förvaltningsrätten får Rasmus Paludan hålla sin manifestation då förvaltningsrätten menar att det inte finns någon anledning till att neka sammankomsten. Den domen tar polisen hänsyn till när de sen godkände sammankomsten.

Den biträdande kommenderingschef Anders Börjesson säger till TT att de kommer anpassa resurserna. De kommer vara polispersonal på plats som ”kommer att vara med på platsen och se till så att ordning och säkerhetsläget blir gott”.

Läs mer om vad som har hänt efter upploppen i påsk här.

Mer om: Upploppen under påskhelgen
Mer från: Nyheter
Mer från Läget