Ända sedan sin kampanj inför det amerikanska valet 2016 har USA:s president Donald Trump pratat om en hög mur mot landets granne i söder. Frågan är fortfarande ett hett ämne och engagerar många runt om i världen. Hittills har fokus mest legat på vad den kommer att kosta och hur människor kommer att påverkas. Men när vi människor tar beslut om att bygga saker i naturen så påverkar det inte bara oss själva - vad händer med djuren och växterna?
Nu har forskare i Texas, den delstat som utgör största delen av gränsen mellan länderna, gjort en studie där frågan tas upp från just naturens perspektiv.
– En mur skulle vara riktigt dåligt för många, många djur, växter och ekosystem, säger Norma Fowler, professor vid institutionen för integrerad biologi vid University of Texas i Austin och medförfattare till studien i en intervju med DN.
Naturparker kommer att förstöras
Gränsen mellan Texas och Mexiko utgörs till största delen av floden Rio Grande som fungerar som en naturlig gräns mellan de två länderna.
Enligt Norma Fowler, som har undersökt den påverkan en mur skulle ha på djur- och växtliv, kan man inte bygga muren i floden då den ofta drabbas av översvämningar.
– På många ställen måste man gå flera kilometer in i landet för att komma tillräckligt högt upp från översvämningsområdet, säger Norma Fowler.
Eftersom en stor del av den mark som finns runt floden ägs av privatpersoner så finns en risk att bygget kommer göras genom de statligt ägda nationalparker som finns i närheten - platser där djur- och växtlivet är rikt.