Vad har hänt med Twitter?

Twitter har tappat mer än hälften av sitt värde på sex månader. Har du en fråga om det eller något annat? Förvänta dig att Twitter svarar ”💩”.

Elon Musk köpte Twitter i oktober förra året.
Elon Musk köpte Twitter i oktober förra året.

Flera turbulenta månader för Twitter har resulterat i att deras pressmejl autosvarar alla mejl med ”💩”.

Elon Musk köpte Twitter för 454 miljarder kronor. Företaget uppskattas nu, sex månader senare, vara värt mindre än 206 miljarder kronor. Varför?

Checkmark ✅

Först ändrade Twitter så att den blåa checkmarken, som verifierar konton som ägs av företag eller kändisar, kunde köpas. Detta ledde till att parodikonton bättre kunde imitera existerande konton. Exempelvis fanns det ett parodikonto som såg exakt ut som Nintendos officiella konto. Kontot tweetade bland annat en bild på Mario som pekade långfingret. Att den tweeten och flera likande från andra parodikonton blev virala ledde till att flera företag valde att avstå från att annonsera på Twitter.

Anställda ”layed off” 💼

Färre annonser ledde till att Twitter gjorde sig av med 3 700 anställda i November förra året. Detta motsvarade, vid tillfället, hälften av alla anställda. Företaget minskade då antalet anställda som arbetade med att kontrollera och radera hatfulla tweets.

Stämda i Tyskland ⚖️

Nu stäms Twitter för att de inte har gjort tillräckligt för att moderera hemsidan. Tyska staten stämmer Twitter på grund av att antisemitiska tweets inte har tagits bort. Twitter riskerar därför att behöva betala 517 miljoner kronor i böter.

Läget har försökt kontakta Twitter för en kommentar men fick svaret ”💩”.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget