Trappkonsttävling på Campus Lappis

Studentcampuset i Lappkärrsberget håller en konsttävling för tredje året i rad. Personer som bor i studentboendet är välkomna att skicka in konstverk och tävla om att få sina verk upphängda i trapporna på Lappistorget.

Vd på Stockholms studentbostäder berättar mer.

Campus Lappis, studentlägenheter på Lappkärsberget.
Campus Lappis, studentlägenheter på Lappkärsberget.

Lappkärrsberget har smeknamnet “Lappis” bland de cirka 12 500 eleverna som bor på campuset. Det finns två stora trappor på Lappistorget där de två vinnarna av trappkonsttävlingen får sina verk monterade.

Mattias Carass, vd för Stockholms studentbostäder är entusiastisk om tävlingen och anser att det skapar en gemenskap bland eleverna på Lappis.

— Genom att låta studenter skapa konst i sitt bostadsområde vill vi skapa engagemang och delaktighet. Vi tror att det ger en känsla av tillhörighet, ökad trivsel och incitament att ta hand om sin bostad och värna om området, menar Carass.

Han tillägger hur roligt det är att se de dekorerade trapporna. Det lyfter upp området och skapar en trevlig miljö för alla som passerar förbi.

Tävlingen pågår till den 16 april då man kan välja valfri metod för sitt konstverk, så länge det går att trycka sedan. Exempel är måleri, teckning eller fotografi.

Utöver att få sina verk monterade på trapporna får vinnarna ett presentkort på 5000 kr. Det går till heminredning som många studenter behöver.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget