Street Art Contest bidrar till ett färggladare Växjö

Mer konst till folket! Så tänker man i Växjö där man tar konsten ut på gatan - specifikt till 6 utvalda elskåp.

Mellan 25 februari och 31 mars har Street Art Contest pågått. Tävlingen arrangerades av Växjö Citysamverkan som en del i deras initiativ att sätta lite färg på Växjö, rapporterar Lokaltidningen Växjö/Alvesta. Sex utvalda elskåp ska nu kläs i de vinnande bidragen.

– Det här är pyttesmå steg mot att vi även låter husfasader smyckas, säger Nils-Petter Nilsson, Växjö Citysamverkans vd och centrumledare till Lokaltidningen Växjö Alvesta.

Det är inte ett nytt fenomen att en kommun och fastighetsägare går ihop med olika konstnärer, speciellt gatukonstnärer, för att sätta lite färg på en stad. Det har bland annat varit väldigt uppskattat i Västervik, Helsingborg och Lund.

– Det är på tiden att Växjö är med i detta, det här är ett enkelt sätt bidra till att sätta färg på stan och att göra den trevligare, säger Nils-Petter Nilsson till Lokaltidningen Växjö/Alvesta.

En av vinnarna är Qarin Piehls, vars konstverk ska upp på ett av de sex elskåpen.

– Jag har försökt ta så många fina bitar av Växjö som jag har kunnat hitta. Man ska kunna titta på konstverket och känna att det där är mitt Teleborg, eller mitt Dalbo. Man ska kunna hitta de olika stadsdelarna runt om i bilden utan att det innehåller dem på ett rakt sätt, berättar konstnären Qarin Piehls för P4 Kronoberg.

Webbfråga Ska konstnärer få måla och göra sin konst var de vill?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget