Så här dejtar du roligare!

Emilie Roslund delar med sig av sina dejtingtips.
Emilie Roslund delar med sig av sina dejtingtips.

När man har swipeat sönder diverse dejtingappar och hittat den man vill impa på – hur går man vidare? Emilie Roslund är frilansjournalist som skriver och poddar om relationer och dejting. Läget har frågat henne hur hon skulle gå tillväga för att få till en riktigt bra dejt.

"Från Paris till Shangai, slitna jeans och kavaj. Jag har till och med surfat på nätet", sjöng Veronica Maggio.

Det är kanske viktigare än någonsin att vara kreativ i sitt dejtande. Coronakrisen gör att vi måste hitta på något annat än det gamla vanliga, hänga på ett café eller en bar.

Om du va tvungen att dejta på distans, hur skulle du då göra?

– Då skulle jag göra en facetime–dejt som ändå ska vara ganska ”high class”, det vill säga att man inte sitter i sängen, utan då vill jag ha hela kittet. Då vill jag att man ska laga mat ihop, dricka vin eller öl och ha som en riktig middag. ”Att man klär upp sig”. Något som man gör så att det känns annorlunda, att det blir roligt i en tråkig kontext.

Om dejten sker utomhus då?

– Gud vad det låter tråkigt att gå på en promenad, men man skulle också kunna göra en grej av det. Man kan ta en fika, sitta på ett berg eller vid en sjö. Mona, min kompis, speeddejtade och gick på femminuters promenader, det är egentligen en bra idé. Nu blir det varmare också, då behöver man inte begränsa sig, då är det ju ganska soft att vara ute.

– Ett annat tips är att dejten har ett tydligt uppdrag. Till exempel, ”Jag ska hitta en outfit till den här studentmottagningen” eller ” Jag ska baka en tårta” eller ”Jag ska hitta den perfekta dekorationen” eller ”Jag måste in på Kina Li och hitta inredning till mitt rum”. Någonting där båda personerna blir delaktiga i något som är ganska konkret.

Hur skulle du dejta om du var under 18?

– Minderåriga är ju väldigt vana att vara ute, de har ju ingenstans att vara. De är ju alltid utomhus och typ krökar ju och sånt utomhus, från typ mars månad. Där har de en fördel, de är inte lika bekväma av sig som folk i vuxen ålder.

– Sen har jag sett att Göteborg har tagit initiativ till en drive–in bio utomhus, så man kan ta cykeln eller bilen eller voi:en. Elsparkcykel är väl förresten en bra idé! Det är faktiskt underskattat roligt.

Kvinnan bakom den nu femårige podden Singelrådet. Emilie Roslund, 32.
Kvinnan bakom den nu femårige podden Singelrådet. Emilie Roslund, 32.

Webbfråga Kommer du att fortsätta dejta under corona?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget