KSI ber om ursäkt efter rasism – går till moské

Youtubern KSI använde ett nedsättande ord om pakistanier.

Nu ber han om ursäkt på Twitter.

– Jag är bara en människa och jag är inte perfekt. Jag kommer göra misstag och tyvärr har jag gjort många den senaste tiden.

KSI uppträder på Reading Music Festival 2021.
KSI uppträder på Reading Music Festival 2021.

Det var efter en omgång av ordspelet Countdown som den brittiske Youtubern KSI hamnade i blåsväder. Han fick fyra bokstäver med vilka han formade ett ord som ofta använts som nedsättande mot människor från Pakistan och Sydostasien. KSI bad om ursäkt redan innan han sa ordet i videon, men trots det valde hans youtubegrupp Sidemen, med över 18 miljoner prenumeranter, att publicera videon.

– Det finns inga ursäkter, oavsett omständigheter. Jag borde inte sagt ordet och jag är ledsen för det, skriver han på Twitter.

Besöker moské

Videon har nu tagits bort från YouTube. KSI har dessutom besökt en moské i Bradford och pratat med imamen Muhammed Asim Hussain om händelsen - något som setts miljontals gånger på sociala medier. Hafiz Asad Hussein, en annan av moskéns imamer, har pratat med BBC.

– Han kom hit med respekt och lämnade med respekt, säger han.

Samtidigt medger Hussein att han blev upprörd när han såg videon - just eftersom många unga ser upp till KSI. Han ser positivt på att youtubern försöker lära sig av sitt misstag.

KSI, eller Olajide Olatunji som han egentligen heter, blev känd för omkring tio år sedan som gamer på YouTube. Idag gör han mer. Som artist har han över en miljard lyssningar på Spotify och utöver det ägnar han sig åt amatörboxning där han bland annat mött youtubestjärnan Logan Paul.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget