Kindberg släppt, men lämnar ÖFK och Östersundshem

Foto: Robert Henriksson/TT

Daniel Kindberg lämnar sina uppdrag som ordförande för Östersunds FK och vd för Östersundshem med omedelbar verkan. Det bekräftar både klubben och bostadsbolaget på sina hemsidor.

– Det går inte att sitta i styrelsen så länge nuvarande misstankar kvarstår, säger ÖFK:s vice ordförande Hasse Carlsson.

Daniel Kindberg har suttit anhållen misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Misstankarna har stärkts efter anhållandet, men under torsdagen släpptes Kindberg.

När Kindberg senare under dagen träffade Östersunds FK:s styrelse bad han om en paus från rollen som ordförande skriver klubben på sin hemsida. Beslutet kommer gälla under hela den tid han fortfarande är misstänkt.

– Det går inte att sitta i styrelsen eller på annat sätt företräda klubben så länge nuvarande misstankar kvarstår, säger klubbens vice ordförande Hasse Carlsson till hemsidan.

Klubben håller ikväll klockan 18 en presskonferens där Daniel Kindberg medverkar på Jämtkraft Arena.

Kindberg har också lämnat in en ansökan om att lämna uppdraget som vd för bostadsbolaget Östersundshem. Bolagets ordförande Tord Andnor skriver i ett pressmeddelande att man accepterar hans ansökan.

– Mot bakgrund av det som skett har ansökan accepterats och Kindberg avgår med omedelbar verkan.

Mer om: Kindberggate
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget