Joddel-meme toppar Spotifylistor

Internet har gjort det igen, genom en viralvideo har den gamla klassikern “Lovesick blues” av country-legendaren Hank Williams börjat toppa spotify listor från ingenstans. Hur kommer detta sig? Det är låten som “Walmart Kid” sjunger på i senaste memen.

“Walmart Kid” har setts av miljontals på Youtube och twitter, där 11-åriga Mason Ramsey sjunger Hank Williams joddel-klassiker på en Walmart i USA. Videon har blivit så populär att Mason fått uppträda på Ellen Degeneres talkshow till jubel.

Låten "Lovesick blues" släpptes för över 70 år sedan har ökat med 2 452 procent de senaste två veckorna enligt streaming jätten Spotify i ett pressmeddelande. Låten har börjat klättra på Global Viral 50-listan där den nu konkurrerar med nutida artister som Cardi B och The Weeknd.

Hank Williams var en amerikansk countrystjärna under 40 och 50-talen.
Hank Williams var en amerikansk countrystjärna under 40 och 50-talen.

Mason som nu har fått smeknamnet “Little Hank” efter Hank WIlliams, har på sin egen Youtube-kanal lagt upp en video till sina fans där han sjunger Williams mest kända låt “I saw the light”. Videon har i dagsläget runt 360 000 visningar.

Frågan är hur länge Masons "15 minutes of fame" håller då memes försvinner fort. Men vem vet, Justin Bieber blev känd som ett Youtube-fenomen, kanske Mason har samma tur?

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget