"Handla chark... och var bög!"

En snabb googling på Edvin Törnblom och man får veta att han är 24 år gammal, väldigt aktiv på insta-story och att han varit ’’lyrisk’’ efter en praodag på Ica Maxi. Och att han skulle vilja byta liv med Lena Ohlin. Hans eget liv däremot, stavas media. Han har en egen serie på SVT, poddar tillsammans med Johanna Nordström och skriver krönikor. Och, pratar öppet om sin sexualitet. Han har precis startat upp pratformat nummer två, döpt till Välkommen ut. En podd som ska bli ett bibliotek samlat med viktiga historier inom HBTQIA+.

Läget möter Edvin – välkommen ut!

Edvin pratar öppet om sin sexualitet och uppmanar nu andra till att göra detsamma.
Edvin pratar öppet om sin sexualitet och uppmanar nu andra till att göra detsamma.

Hej Edvin!

Berätta om ditt medialiv - är det allt du önskar? 

– Hahaha, JA absolut! Njuter av varje sekund men har också bara börjat! När man jobbar med det jag gör så jobbar man med sina bästa kompisar och får leka varje dag, så jag är extremt tacksam.

… Och din nya podd då, berätta om den!

– Eftersom jag bara leker på jobbet så är det fantastiskt att också få göra en podcast som är SÅ viktig, vilket "Välkommen ut" är. I längden ska podden bli ett bibliotek där man kan hitta alla typer av historier som finns inom HBTQIA+, allt från de tragiska till det soliga. Jag vill också att podden ska vara sällskap för alla personer som inte känner att de tillhör normen och att de kan förstå att det finns andra som är precis som dem. Vi alla som ingår i detta community är fortfarande SÅ diskriminerade, i både stora och små frågor och jag hoppas att denna podd kan vara en del av den förändringen.

Har det varit svårt att få tag på folk som vill ställa upp? 

– Nej! De flesta förstår hur viktigt det är att dela med sig av sina historier för att få andra att må bättre. Nu i början har jag fokuserat mycket på offentliga personers historia för att de redan innan kanske är en förebild för lyssnarna, men i längden kommer andra personers berättelser också få komma fram. Så om man sitter inne på en historia man vill dela med sig av är det bara att DM:a mig på Instagram.

Hur gick det till när du själv kom ut?

– Jag smsade mina kompisar i olika gruppchatter och meddelandet försvann sedan i mängden av allt annat skvaller. Jag har haft turen att växa upp bland människor som är accepterande och skiter i vilka jag vill ligga med, något som jag är SÅ glad för!

Är du så rolig i verkligheten som du är på Instagram? 

– Hmm… Jag snor de mesta av skämten från mina tjejkompisar så om dem är i närheten uppfattas jag nog som rolig!

Ge tre levnadstips!

– Handla chark med lite rökta räkor och aioli, ligg hemma om kvällarna och kolla på gamla klipp från Mello (typ när Petra Nielsen sjöng låten Tango! Tango! -05) och var bög!

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget