Frank Ocean’s katastrof på Coachella

Missnöjet är stort efter musikfestivalen Coachellas första helg.

Stela tystnader, förseningar och inställda livestreams plågade festivalens huvudnummer, Frank Ocean.

Fansen
Fansen

Ett namn lockade många till årets Coachella; den folkkära och hemlighetsfulla R&B-sångaren Frank Ocean. Han har inte släppt ett album sedan det kritikerrosade ‘Blonde’ år 2016 och det var 6 år sedan han senast framträdde inför publik.

Hans dedikerade fanbase, tystlåtna natur och frånvaro från all typ av media blev grunden till de höga förväntningarna på hans uppträdande. Ocean’s konsert var på alla sätt menad att bli festivalhelgens klimaktiska avslut, men för många var besvikelsen stor.

Det första varningstecknet kom redan innan uppträdandet, när Ocean i sista sekunden ställde in konsertens livestream på Youtube. När han väl klev in på scenen en dryg timme sent var energin låg samt scenshowen okoordinerad och rörig. Ocean sjöng inte med i vissa omtyckta låtar och tog flera minuter långa pauser mellan dem.

Frank Ocean på 2013 års Grammys
Frank Ocean på 2013 års Grammys

Däremot går historierna isär gällande anledningen till det röriga framträdandet.

Enligt Variety var den ursprungliga tanken att scenen skulle bestå av en isrink med skridskoåkare. Man menar att detta abrupt ställdes in under samma eftermiddag av Ocean, vilket resulterade i förseningen. Däremot påstår TMZ och Rolling Stone att framträdandet justerades på grund av att artisten skadade vristen under repetitionerna.

Ännu har inte Ocean’s team kommenterat situationen. Den kommande helgen väntas artisten återvända till Coachella scenen, och kanske kan han då gottgöra det för fansen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget