Även med BUS blir man bränd ibland

I helgen bråkade Bianca Ingrosso och Camilla Gervide, ägaren av kontot bloggbevakning, på Instagram om brun utan sol.

Bianca Ingrossos kommentarer på Bloggbevaknings instagramkonto.
Bianca Ingrossos kommentarer på Bloggbevaknings instagramkonto.

Den 14 maj la instagramkontot bloggbevakning ut ett inlägg som kritiserar sminkföretaget Caia Cosmetics för att ha missvisande marknadsföring gällande deras brun utan sol-produkt. Camilla Gervide, upphovsman för kontot menar att bilderna som används för att marknadsföra produkten är missvisande. Dessutom kritiserar hon också Ida Warg Beauty för att ha missvisande reklam för sin brun utan sol.

Hon menar också att företagets brun utan sol tidigare blivit anklagad av användare av produkten av att missfärga saker.

Bilden som startade det hela.
Bilden som startade det hela.

Bianca Ingrosso svarar i en kommentar på inlägget ”Hhahah nånsin hört talats om olika ljus? Det där var alltså en hel dag emellan” och i en annan ”Du är ett jävla skämt asså”. I inlägget om Ida Wars Beauty skriver Bianca Ingrosso i en kommentar att ”HAHAHAHAHAHA DU MÅSTE SKAFFA DIG ETT LIV KVINNA”. Andra kommentarer på inlägget menar också att det är tydligt att det är olika ljus som produkten framställs i och att brun utan sol oftast färgar av sig.

Camilla Gervide uttalar sig i ett senare instagram inlägg på söndagen och undrar om Bianca Ingrosso uttalar sig som företagets representant eller som privatperson.

Bianca Ingrosso, Influencer och ägare av Caia Cosmetics.
Bianca Ingrosso, Influencer och ägare av Caia Cosmetics.

Cornelia Ichu, en 21-åring med erfarenhet av att använda brun utan sol menar att det är vanligt att produkten färgar av sig.

– Om man sover med vita lakan så blir de bruna. Brun utan sol brukar färga av sig, men inte på kläder, säger hon till Läget.

Cornelia Ichu litar inte heller på influencerreklam och tycker att man ska vara försiktig med att köpa det kändisarna säljer.

– Jag tycker det är jättebarnsligt. Om man skriver så förtjänar man inte de fansen man har, flikar hon in om kommentarerna Bianca Ingrosso lämnade på instagramkontots inlägg.

Ida Warg, influencern som är ägare till märket Ida Warg Beauty, skriver i en instagram-story att det är förståeligt att man kritiserar men att bilderna som tas upp inte är retuscherade.

Bloggbevakning skriver i ett meddelande till Läget att det finns en liten skillnad i professionalitet hos de två influencersarna, men att det inte är mycket mer än så.

Läget har sökt Bianca Ingrosso och Caia Cosmetics för kommentar.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget