Youtube ökar säkerheten för att hindra näthat

Nu ska säkerheten ökas på Youtube.
Nu ska säkerheten ökas på Youtube.

Svensk minister har möte med Youtube. Nu ska man förebygga näthat och övervaka flödet.

Sveriges IT-minister Peter Eriksson (MP) och Youtubes Europachef Ben McOwen Wilson har träffats på ett möte. Där har de diskuterat hur Youtube som företag ska göra för att förhindra och stoppa näthat på plattformen.

Senare hölls en presskonferens där IT-ministern berättade att Youtube kommer att arbeta mot olagligt hat - sådant som är olagligt utanför internet ska tas på allvar även internet. Därför ska de anställa fler som kan övervaka vad som händer i flödena.

Samtidigt som hat ska begränsas menade McOwen Wilson att man även måste ta hänsyn till Sveriges tryck- och yttrandefrihetslagar på något sätt.

Peter Eriksson har även träffat en företrädare för Facebook i Dublin som sade att företaget kommer att ställa krav på alla annonsörer, för att man ska kunna se vem som står bakom. Eriksson menar att detta är väldigt viktigt, speciellt i år när det är val i Sverige, så att man inte råkar ut för att det sprids "negativa kampanjer"  med okända avsändare.

Regeringen har även lagt fram att det behöver bli enklare att för regeringen att komma i kontakt med olika sociala plattformar.

Källa: TT

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget