Ye förlorar miljardärtiteln

Den kände - och ökände rapparen Ye, som tidigare hette Kanye West, är inte längre miljardär. Det visar Forbes nya uppdaterade lista.

Ye i brillor.
Ye i brillor.

Forbes uppdaterade i år sin ”World's Billionaires List” och Ye är inte längre med. Sedan förra året har hans förmögenhet minskat från 2 miljarder till runt 400 miljoner. En av anledningarna är att många av hans samarbeten har avslutats under loppet av bara några månader. Bland annat på grund av att han spottat ur sig antisemitiska budskap på sociala medier.

Adidas avslutar samarbete

Adidas är ett av de företag som valt att klippa banden. Redan i oktober avslutades samarbetet med Ye's varumärke, Yeezy, efter en serie kontroversiella uttalanden på Instagram. Det blev ett slag i magen i form av en vinstminskning på 247 miljoner dollar för företaget.

Elon Musk avsätts från tronen

Inte bara Kanye West har tagits ned på jorden. Elon Musk förlorade sin förstaplats på listan i år. Fler än 250 andra ex-miljardärer har, likt Ye, petats från listan. Krypto-grundare Sam Bankman-Frieds är en av de vars eget kapital har sjunkit från hela 24 miljarder amerikanska dollar till mindre än 10 miljoner.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget