Yasins dubbelsingel – en banger

Foto: Spotify

Yasin har släppt en efterlängtad dubbelsingel. Efter att ha hintat på sin Instagram att ett album är på väg gjorde han två släpp, med helt olika stilar.

Låten Sista spåret har en personlig prägel där Yasin rappar om sin dotter som han inte har nämnt i sin musik tidigare. Han uttrycker en tacksamhet för fansen och reflekterar över tiden i fängelset.

I den andra singeln, V12, som släpptes samma dag, hör vi Yasin rappa:

“Ey, hur fan ska en politiker gå runt och snacka skit om min lyrik?

När det är samhället de skapade som skriver min musik”

Yasin refererar till alla de politiker som riktat hård kritik mot honom på twitter efter att han utsetts till årets hiphop/r’n’b och årets artist på P3 Guld-galan.

Eric Massamba tycker att dubbeln är en ’banger’

På Rinkebyskolan är många elever insatta i Yasins musik och nya släpp. Eric Massamba, 15 år, tycker att dubbeln är en ”banger”, riktigt bra.

– Yasins senaste singlar var känslosamma, men de har fortfarande ett råare sound, vilket jag gillar.

Sardam Mohammed, 14 år, drömmer sig tillbaka till tiden då Yasin inte var rikskändis och menar att ju mer populär han har blivit desto sämre musik släpper han.

– Hans nya låtar är mer deprimerande, hans gamla låtar hade mer hype i sig. Jag saknar den tiden.

På Instagram skriver Yasin:

“Av nån anledning har jag börjat med att släppa sista spåret på mitt album. Ibland känns det bara som att vi rör oss baklänges. Med det sagt så vill jag och mina lyssnare bjuda er på en låt vi skapat tillsammans under veckan. Jag kunde inte ge er v1 utan v2 så jag satte ihop de och döpte låten till v12 bara.”

Sardam och Eric om Yasins nya låtar.
Sardam och Eric om Yasins nya låtar.
Mer från: Nöje
Mer från Läget