”Vi har hittat glädjen igen”

Peter Bacall, Max Henriksson & Didrik Rastbäck
Peter Bacall, Max Henriksson & Didrik Rastbäck

Mange skulle ha fest. Didrik Rastbäck och Max Henriksson skrev en låt för att överraska honom. Idag är ”Fest hos Mange” en del av den svenska musikhistorien. En rad singlar följde. Sedan blev det tyst. Nu, fem år senare, är Mange Makers tillbaka.

Albumet ”R3union” väntas i slutet av sommaren. Men redan nu finns ny musik att lyssna på. Den 21 april släpptes singeln ”Ballar ur”.

– Vi försökte göra en klassisk ”Mange-låt”. Med lite ny, uppdaterad känsla. Låten går egentligen ut på att balla ur totalt, säger Didrik Rastbäck.

Didrik Rastbäck utgör tillsammans med Max Henriksson och Peter Bacall gruppen Mange Makers. En hel del har hänt sedan sist. Didrik har jobbat på posten, Max som it-tekniker och Peter har fortsatt producera musik.

I början av året kom de första tecknen. I mars släpptes ”Vad hände med Mange Makers?”. En dokumentärserie i fyra delar på gruppens Youtube-kanal. Och det blir alltså en återkomst även inom musiken.

– Vi provade att göra en låt ihop för skojs skull, som på den gamla tiden. När vi gjorde den låten kände vi att vi hittat glädjen igen. Att vi kan jobba ihop och göra roliga grejer. Alla vi vill ju jobba med det här egentligen, säger Didrik Rastbäck.

Pandemin gör som bekant all planering svår. Didrik Rastbäck har ändå en förhoppning om att kunna träffa publiken framåt hösten.

– Det är Mange Makers 2.0. Vi kommer göra det vi tycker är kul. Vi kommer köra på vår grej och bara försöka ha glädjen i bandet. Det är det viktigaste.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget