Världsmästare i kampsport i Robinson

William Seth Wenzel, 23, är aktuell som en av de nya tävlande i TV4:s Robinson.
William Seth Wenzel, 23, är aktuell som en av de nya tävlande i TV4:s Robinson.

William Seth Wenzel, 23, är aktuell som utmanare i Robinson. I programmet får tittarna veta att han även är tidigare världsmästare i kampsporten Jujutsu, någonting som enligt han själv är till en stor fördel.

Hur mår du?

Toppen! Jag har gått och hållit på Robinson-grejen så det har varit skönt att kunna släppa på det och processa det med andra än de som varit där.

Är det ingen i din närhet som vetat, eller hur mycket får man berätta?

Jag hade önskat att jag lyckats hålla det med hemligt än vad jag gjort men de flesta av mina vänner har jag ändå så pass nära kontakt med så det är svårt att försvinna från jordens yta i flera veckor med ursäkten att “jag har varit och vandrat”. Så de flesta av mina nära visste ju om det.

Hur var det att komma in som utmanare?

När jag fick reda på att jag skulle komma in som utmanare så blev jag först besviken och det va inte så jag hade tänkt att min upplevelse skulle vara. Man vet ju vilket fack man hamnar i från början då. Men jag ville inte skita i det pågrund av det så jag körde på. Men man hade ju ändå kämpigare från dag ett att komma in i gruppen och få tillit och det gör väl det jobbigare hela vägen igenom.

I senaste avsnittet ser det svårt ut att välja deltagare till ditt nya lag. Var det jobbigt?

Det var sån ångest. Det är verkligen som att vara på en öde ö och när vi träffar de andra tävlande så är det verkligen första gången vi ses. Det är inte så att vi chit-chattar lite mellan tagningarna. När vi kommer ut där från skogen så är det första gången de ser oss. Innan hade jag kanske en bild av vilka jag skulle vilja ha i mitt lag men väl på plats får man en annan känsla. På så kort tid så ska man bestämma sin framtid i Robinson. Det var så mycket saker man ska väga in samtidigt och försöka välja rätt personer.

Tär Robinson-livet mest på psyket eller fysiken? 

Bra fråga, Jag skulle nog säga att det är olika för olika personer. För de som kanske tycker att det är jobbigast fysiskt påverkas även psykiskt av det. Man kanske klagar mer på det fysiska men man mår kanske sämre psykiskt. Man märkte även hur det går i perioder hur folks personligheter förändras och lite halvt förlorar sig själva.

Vad saknade man mest? Är det maten?

Ja alltid. Självklart saknar man vänner och familj men det går inte upp emot maten. Det enda man pratar om är mat mat mat. Dagens samtalsämne är alltid mat och vad man ska äta när man kommer hem. Pizza, köttbullar mmm...

Då tycker ändå jag att det ser ut som att det är mer mat än tidigare tävlingar?

Ja jag reagerade också på det när jag första veckan in fick en varmkorv och då målas det ju upp som att man får massa mat men samtidigt får man ju också en varmkorv på en vecka och det är ju inte så mycket. Det är även skillnad på maten som placerats ut på Fiji och här. Cassava och kokosnötter har ju mer fett och näring i sig än svamp och blåbär. Det märkte produktionen och det är inga kalorier i varken blåbär och svamp. Det var ju därför både Lovisa och Joanna kollapsade.

Vad är din starkaste sida som gör att du kan ta dig långt i tävlingen?

Min mångsidighet som jag ändå tror kommer från kampsporten. Jag är inte bara snabb och stark utan har tänket från mitt plugg på KTH och är ändå lite knepig och knåpig.

Vill du avslöja hur långt du kommer?

Haha, nej tyvärr det får ni se!

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget