Vad du inte visste om stjärnornas outfits på ELLE-galan

I fredags var det ELLE-gala. Läget listar saker som du förmodligen inte visste om klädvalen på röda mattan.

Foto: Bilder från ELLE-galan

ELLE-galan ägde rum i helgen. Det är den gala i Sverige som är mest lik amerikanska röda mattan events där gäster är uppklädda till tårna i vågade outfits. Förberedelserna inför galan och snackisarna om klädvalen är många. Läget listar saker du förmodligen inte visste om stjärnornas outfits.

Foto: ELLE-galan Leonard Gren

I år delades ett nytt pris ut på galan - Årets gala-look. Vinnaren blev Alice Bah Kuhnke som vann genom tittarröster. Intäkterna för röstningen gick till de drabbade i Ukraina. Bea Szenfeld, som ligger bakom klänningen, är en svenskpolsk designer som utforskar gränsen mellan kläder och konst.

Foto: David Thunander
To make you able to scream without saying a thing

En av Kakan Hermanssons fyra outfits under kvällen var denna röda klänning designad av Sergio Castaño Peña. Designerns klänningar är gjorda så att den som bär dem ska synas och klänningarna är måttanpassade efter den som bär den.”To make you able to scream without saying a thing” menar han är idéen bakom plaggen och hur tanken är att det ska kännas som ett extra hudlager.

Foto: David Thunander

Hedda Stiernstedts klänning inspirerades av hennes idol Ingrid Bergman. På hennes instagram skriver hon att hon ville göra en ”uppdaterad version av hennes draperade vita klänningar”.

Foto: Emma Gudmundsons Instagram

Både Brita Zackari och Anna Eriksson hade klänningar designades av Emma Gudmundsson vars signum är klänningar gjorda av garn. En annan känd person som burit hennes kreationer är Zara Larsson.

Foto: Leonard Gren

Visste du att hela Benjamin Ingrossos outfit är från svenska varumärken? Hans kostym är från Oscar Jacobsson, solglasögonen är från Chimi, scarfen från Acne Studios och smyckena från All Blues. Alla dessa märken är grundade i Sverige.

Foto: David Thunander

Cherrie nämnde däremot ingen känd designer när hon pratade om hennes tvådelade set. Hon lät nämligen sy upp den glittriga kreationen i Colombia när hon var där några veckor innan galan.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget