Utökade tillstånd för food trucks i Stockholm

Reglerna för food trucks lättas på i Stockholm.
Reglerna för food trucks lättas på i Stockholm.

Mitt i coronakrisen lättar Stockholms stad på reglerna för food trucks. Det rapporterade DN igår. De tillåts att ha längre öppettider och stå på flera platser.

I samråd med branschrepresentanter har trafikkontoret kommit fram till flera ändringar som ska göra det enklare att driva verksamheter med food trucks. Tiden man får stå på samma plats förlängs med en timme och tillstånden gäller från kl 06.00 på morgonen till 04.00 på natten. Dessutom tillåts food trucks på platser som Regeringsgatan och Klarabergsviadukten. Där var det tidigare förbjudet att stå. Tidigare kunde man bara söka tillstånd för verksamheten för minst tre månader. Nu förkortas den till en månad för att underlätta för de som driver food trucks vid sidan om sitt ordinarie jobb.

Förenklar för branschen och vanliga människor

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) tycker det är viktigt att Stockholmare som fortfarande går till jobbet ska ha bra alternativ för att köpa mat.

   – Det är bättre att vara utomhus än att gå in på restaurang för att äta, säger han till DN.

Även stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo (C) tycker det är viktigt att man nu lättar på reglerna. Speciellt i coronatider.

   – Många näringar går på knäna just nu. Det är bra att kunna köpa mat och samtidigt hålla distansen, säger Jonas Naddebo till DN.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget