Uppföljaren till "Hundraåringen" släpps i sommar

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har sålts i 14 miljoner exemplar och översatts till 45 språk.
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann har sålts i 14 miljoner exemplar och översatts till 45 språk.

Jonas Jonassons Hundraåringen som klev ut genom fönstret som försvann blev en riktig succé. Efter många om och men har författaren bestämt sig för att släppa en uppföljare.

- Egentligen var jag och hundraåringen färdiga med varandra, men när jag tjatat tillräckligt länge i mitt inre gav jag med mig, säger Jonasson i ett pressmeddelande.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann hyllades världen över när den släpptes för snart tio år sedan. 2010 var den årets mest sålda bok. Den kammade hem flertalet utmärkelser, däribland årets ljudbok.

2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé. Filmen, med Robert Gustafsson i huvudrollen, nominerades bland annat till en Oscar för bästa smink. I Sverige är det den sjätte mest besökta biofilmen någonsin.

Även om det släpptes en fristående uppföljare till filmen, "Hundraettåringen som smet från notan och försvann", har det aldrig släppts någon uppföljare till boken.

Nu blir det ändring på det. I sommar gör den omtyckte gamle gubben comeback.

- Det är jag glad för, det känns som att gubben klarat ännu ett varv runt jorden alldeles galant, säger Jonasson.

"Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket" beskrivs som en fristående uppföljare. Den här gången får Allan Karlsson bekanta sig med några av dagens maktpersoner - Kim Jong-Un, Donald Trump och Vladimir Putin.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget