Unga får se Kali Uchis och Tame Impala

Kali Uchis spelar på Gården i Göteborg 5-6 juni.
Kali Uchis spelar på Gården i Göteborg 5-6 juni.

Festivalen Gården i Göteborg släpper in unga. Den tidigare 18-årsgränsen tas bort, istället får personer mellan 13 och 17 år köpa biljetter billigare.

Många har velat se artister som Tame Impala, Sarah Klang och Kali Uchis, men blivit stoppade av åldersgränsen. Festivalen har på sitt Facebook-evenemang svarat ledsna ungdomar att det berott på att de inte haft rätt tillstånd. Men nu är det alltså fritt fram för alla över 13 år.

Yngre festivalbesökare kommer kunna se utomhuskonserterna som alla andra, medan de får se inomhuskonserter från balkongplats.

Festivalen gick av stapeln första gången förra året. Sedan dess har den bytt namn från Garden, lagt till en dag och nu alltså öppnat upp för att låta ungdomar komma in.

Efter att stockholmsfestivalen Popaganda valt att ta en paus i år, något som Läget skrev om tidigare i april, är en festival för alla åldrar ännu mer efterlängtad. Andra festivaler som inte stänger unga ute är Way Out West i Göteborg, Lollapalloza i Stockholm och Storsjöyran i Östersund.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget