Tove Styrke till Popaganda

Tove Styrke (i mitten) med band på Popaganda 2015.
Tove Styrke (i mitten) med band på Popaganda 2015.

Nu har ytterligare en akt släppts. På utomhusfestivalen i Stockholm kommer både Tove Styrke och First Aid Kit att spela.

Under söndagen smyg-avslöjades det, på ett sätt som innefattade anslagstavlor, telefonsamtal och instagram, att artisten Tove Styrke kommer att gästa musikfestivalen Popaganda som hålls i Stockholm i slutet av sommaren. Den som enligt instruktionen på Popagandas instagramkonto hittade den orangea lappen på anslagstavlan, kunde ringa och få reda på vilken den nya artisten var. Men än så länge besår lineupen bara av två artister: Tove Styrke och First Aid Kit.

Styrke slog igenom i Idol 2009 året efter släppte hon albumet Tove Styrke. 2015 gjorde hon comeback med albumet Kiddo, som innehåller låtar som "Ego", "Number One" och "Borderline". Samma år gästade hon Popaganda. Nu är hon aktuell med flera nya singlar, bland annat låten "Changed My Mind", och snart kommer det tredje albumet.

Screenshot av Popagandas instagram-inlägg.
Screenshot av Popagandas instagram-inlägg.

First Aid Kit spelade på Popaganda för 10 år sedan, innan sitt stora genombrott. I mars avslöjade Popaganda att de 2018 kommer tillbaka till festivalen. Under decenniet som gått har systrarna Johanna och Klara Söderberg hunnit släppa fyra album och göra världsturné. Flest lyssningar har låtarna "My Silver Lining" och "Fireworks".

”Vi är så otroligt stolta över att genom åren fått vara en liten del av First Aid Kits musikaliska resa och tycker att det är fantastiskt att de nu får avsluta en av våra festivaldagar på Eriksdalsbadet”, skriver Johan Rosén från föreningen Popaganda på festivalens hemsida.

Festivalen hålls vid Eriksdalsbadet i Stockholm den 31:a augusti till 1:a september, och genomfördes för första gången 2002. Hela lineupen kommer att släppas successivt under våren och försommaren.

First Aid Kit på Gröna Lunds stora scen, 2017.
First Aid Kit på Gröna Lunds stora scen, 2017.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget