Tillbaka på sjukhus - vem är Silvio Berlusconi?

Italiens förre premiärminister ligger på intensivvårdsavdelningen. En källa med insyn uppger nu att han fått en leukemidiagnos, skriver Reuters.

Den kontroversielle före detta premiärministern intensivvårdas för hjärtproblem, läget beskrivs som stabilt.
Den kontroversielle före detta premiärministern intensivvårdas för hjärtproblem, läget beskrivs som stabilt.

Ex-premiärministern Silvio Berlusconi ligger på intensivvårdsavdelningen, efter att ha blivit utskriven från sjukhuset så sent som förra veckan. Läget beskrevs under gårdagen som stabilt. Men idag kommer uppgifter från en källa med insyn om att han blivit diagnostiserad med leukemi.

Han genomgick hjärtkirurgi 2016, och tillbringade 10 dagar på sjukhus med covid-19 under pandemiåret 2020, skriver Reuters.

Ex-premiärminister och klubbpresident

Berlusconi leder högerpartiet Forza Italia, som tillsammans med partierna Italiens bröder och Lega bildar den högerkoalition som styr Italien sedan valet i september 2022.

Han har flera gånger varit premiärminister i Italien, senast mellan 2008 och 2011.

Han är president för den italienska fotbollsklubben AC Monza, samma roll som han hade i Milano-klubben AC Milan mellan 1986 och 2017.

Kontroverser

Silvio Berlusconi är ett kontroversiellt namn. Bland annat dömdes han 2013 till sju års fängelse och stängdes av från politiken efter att ha köpt sex av en minderårig 2011, skriver Aftonbladet.

Han har även upprepade gånger misstänkts och dömts för korruption – där han i olika turer blivit dömd och friad, skriver The Guardian.

Ämnen i artikeln
Mer om: Silvio Berlusconi
Andra läser just nu
Mer från: Nyheter
Mer från Läget