Tiktok-Stjärnans student

Wulf är framgångsrik på Tiktok och tar studenten den 9 juni.
Wulf är framgångsrik på Tiktok och tar studenten den 9 juni.

Studentdagen för Sveriges gymnasieelever födda år 2003 är runt två veckor bort. En som springer ut är TikTok-stjärnan Wulf, 19, som går under namnet “Livet på Södra Latin” på TikTok. Den 9 juni tar han studenten från samhällsvetenskapsprogrammet på Södra Latin i Stockholm.

En oväntad succé

Det var i september 2020, mitt under pandemin, som Wulf började ladda upp videos på TikTok. Där delade han med sig av sitt liv på Södra latin och vad han gjorde på dagarna. Redan efter första månaden hade han 50 000 följare och framgången bara fortsatte därefter.

Wulf tror att följarskaran växte för att många kunde känna igen sig i hans innehåll, då han också hade undervisning hemifrån och att alla påverkades av pandemin på olika sätt.

– Jag är positiv i mina filmer, en ung kille som ser livet med positiva ögon och inte tar upp politik eller svåra frågor, utan visar sitt liv på ett glatt sätt. Sådant content är väldigt lätt att ta till sig, säger han.

Innehållet har utvecklats till att bli mer utav ett livsstilscontent. Det består idag bland annat skolan, sport, mat, resor och samarbeten. Idag har Wulf 224 000 följare på sitt TikTok-konto.

Studentdagen

Den 9 juni tar Wulf studenten. Vilket blir ett firande av traditionell karaktär enligt honom själv, med champagnefrukost, fotografering, lunch i skolan, samling i aulan, utspring och studentmottagning.

– Det blir säkert en kul dag. Det är väldigt estetiskt när alla springer ut med sina snygga kläder och alla är glada. Det är musik, bra stämning, föräldrarna är här och förhoppningsvis är det sol, säger han.

Något som Wulf ser extra fram emot är studentmottagningen.

– Jag har bjudit väldigt brett, det blir riktigt kul att träffa alla olika människor som kommer från olika konstellationer och sammanhang, säger han.

Två år med coronarestriktioner satte stopp för ett ordentligt studentfirande för studenterna 2020 och 2021. Tidigare i år släpptes restriktionerna, och Wulf ser då till att uppskatta möjligheterna man har nu, både på studentdagen och i framtiden. Han menar att man ska hålla hårdare i sina friheter, och njuta av att man kan resa och få jobb enklare efter studenten.

Livet efter studenten

Vad gäller planerna efter studenten ska Wulf ta ett ”ganska vanligt” sommarlov, gå på konserter och resa utomlands. Han ska även övningsköra för att förhoppningsvis kunna ta körkort i höst. Wulf skulle även kunna tänka sig att studera vidare på universitetet i framtiden, men han tror inte det blir några heltidsstudier i höst.

Liksom många andra nyblivna studenter är han inte säker på vad han vill jobba med i framtiden. Därför ser Wulf vikten i att prova sig fram och tjäna egna pengar för att bli mer självständig, ta mer ansvar och lära sig av det.

– Man vill ju ta chansen att ta det lite flummigt och lite lugnt, säger han.

Frågan många ställer sig är vad som kommer hända med TikTok-kontot efter studenten. Wulf är tydlig med att kontot inte har någon speciell anknytning till skolan och att det inte kommer bli någon överlämning av kontot. Han påpekar att innehållet har blivit mer underhållande och det har blivit mer utav ett jobb för honom – för Wulf är det en självklarhet att fortsätta med TikTok även efter studenten.

– Det är så pass kul att hålla på med, det är mer än bara skolan, säger han.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget