Tiden att deklarera förlängs

Exempelbild deklaratiosformulär
Exempelbild deklaratiosformulär

Har du extra- eller heltidsjobbat och tjänat mer än 20 000 kronor? Då är det dags att deklarera. Du bör redan ha fått din deklaration i brevlådan, men ifall du är en av dem som haft problem att logga in på Skatteverkets e-tjänster kan du pusta ut. Tiden att lämna in inkomstdeklarationen har nämligen förlängts till den nittonde maj.

Problemen vissa användare haft med inloggning på Skatteverkets hemsida beror på tekniska störningar, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande. Problemen varade under måndagen, från klockan åtta på morgonen och avtog på eftermiddagen, enligt Skatteverkets IT-avdelning. Skatteverket vet inte hur många som drabbades av problemen, men de var inte alltför omfattande.

- Det har inte varit så stora problem att det syns några avvikelser från det normala i den stora mängd datatrafik vi har, skriver Skatteverkets IT-avdelning till Läget.

Orsaken till de tekniska störningarna ligger enligt IT-avdelningen utanför Skatteverkets miljö. Problemen ska nu vara lösta.

- I nuläget har vi normal tillgänglighet. Skatteverket tillsammans med extern leverantör monitorerar situationen och ser över om någon ytterligare åtgärd behövs, förklarar Skatteverkets IT-avdelning till Läget.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Ekonomi
Mer från Läget