Theoz ställer in konsert efter apdrama

Artisten Theoz under Melodifestivalen 2023
Artisten Theoz under Melodifestivalen 2023

Fem artister har blivit fyra på Furuvik live 2023, då artisten Theoz ställer in efter upprepade hot mot honom själv och familjen.

“Har tagit beslutet att inte spela på Furuviksparken i år.” Så lyder Instagram-storyn som artisten Theoz lagt upp. Det är en enkel svart skärm med vit text. Theoz är aktuell från melodifestivalen med låten Mer av dig, och var den senaste tävlanden att åka ut från SVT-programmet Underdogs med sin hund Zoe.

Hot och hat

Furuvik Live 2023 heter evenemanget där artister får framträda i djurparken. Artisten Theoz skulle vara med på startlistan men efter hot och hat valde han att avstå, enligt ett pressmeddelande från parken. Just vad dessa hot och hat mot Theoz är kan man undra över. Artisten själv är inte i hett vatten, utan det är schimpansskjutningen 2022 som ligger till grund för hatet. Att Theoz framträder på Furuvik skulle betyda att han stödjer skjutningen som ledde till apornas död. Artisten har känt att både han själv och hans familj varit hotade.

En av de kvarlevande schimpanserna på Furuvik
En av de kvarlevande schimpanserna på Furuvik

Furuvik ryter ifrån

Sandra Wilke som är VD för Furuvik skriver i pressmeddelandet att hon är upprörd över människors agerande. I hennes åsikt är det inte okej att sprida hat mot Theoz eftersom han inte varit involverad i apdramat. VDn anser också att det är barnsligt beteende att vuxna ger sig på en yngre artist. I nuläget är det fortfarande fyra artister som ska framträda på furuvik under sommaren, däribland Molly Hammar och Hov1.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget