Tävling ska locka nya författare

Foto: Jessica Gow/TT

En historia om en prinsessa som reser i tiden eller en ny kille i klassen som visar sig vara en hemlig superhjälte? Om du drömt om att bli barnboksförfattare har du din chans.

I hopp om att hitta nästa nya stjärnförfattare utlyser bokförlaget Bonnier Carlsen en barnbokstävling. Eva Bonnier, bokförläggare på Albert Bonniers förlag, säger att förhoppningen med tävlingen är att de som bär på en idé och en lust att skriva ska ta tillfället i akt. Manus som skickas in ska rikta sig till barn mellan sju och tolv år och vara en kapitelbok. Bokmanus skickas in anonymt så alla har chansen att få deras historia att komma till liv. Priset? En vinstsumma på 100 000:- och sin bok utgiven under 2020.

Det var 1984 som bokförlaget hade en liknande tävling där folket fick skicka in anonyma bokmanus. Den numera framlidne Ulf Stark skickade in bidraget Dårfinkar och dönickar som kom till att bli en av Sveriges populäraste barnböcker. Med samma tävling i år hoppas de förmodligen på samma framgång, och kanske skrivs det flitigt på nästa kioskvältare någonstans i Sverige.

Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget