Svenska Team Surprise tog silver under VM i synkro

Team Surprises glädjerop efter kortprogrammet
Team Surprises glädjerop efter kortprogrammet

Finlands Team Marigold Ice Unity gick hem som segrare efter en nagelbitande final mot svenska Team Surprise. Den 6-7 april stod Ericsson Globe i Stockholm värd för världsmästerskapen i synkroniserad konståkning.

Team Surprise låg på en andraplats efter det ryska laget Team Paradise inför lördagens final. Ryssarna missade ett av sina viktigaste lyft i slutet av sitt program som jämnade ut försprånget i poängen. Ryssarnas miss gav svenskarna chansen att ta hem guldet.

Men finska Team Marigold Ice Unity som låg på en tredjeplats inför finalen, åkte ett av deras bästa åk någonsin, som ett till och med felfritt program från Team Surprise inte kunde slå.

Svenskarna hoppade ändå av lycka när de tog emot silvermedaljen på prisutdelningen. Silvret var Team Surprise första världsmästerskapsmedalj på fem år.

Synkro är inte ännu en olympisk gren, men det är något som Internationella skridskounionen jobbar med för att den ska bli. Vinter-OS letar efter fler lagsporter med kvinnliga idrottare och synkro passar perfekt den profilen.

Sverige har alltid varit en av de starkaste lysande stjärnorna i synkro. Team Surprise vann det första VM:et år 2000 och har sedan dess tagit medalj på sju VM därefter.

Team Surprise tog emot silvermedaljen till publikens jubel
Team Surprise tog emot silvermedaljen till publikens jubel
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget