Superstylisten Lisa Anckarman om mode, sociala medier och misslyckade stylingförsök

Lisa Anckarman är 30 år och bosatt i Uppsala.
Lisa Anckarman är 30 år och bosatt i Uppsala.

Stylist på Melodifestivalen, programledare för Studio Paradise och en Youtube-kanal med 158 000 prenumeranter. Lisa Anckarman tycks vara namnet på allas läppar – nu snackar hon trender, sociala medier och karriär med Läget!

Vilka är dina bästa stylingtips för den som siktar på att vara trendmedveten?

1) Först och främst: hitta någon du kan se upp till rent stilmässigt. Ha den personen i åtanke när du står och väljer kläder. Jag har Rihanna – och det fina med att ha en modeförebild är att svaret alltid blir ja. “Skulle Rihanna våga ha på sig det här?” JA!

2) Låt dig inspireras av andra. Följ inspirerande konton på Instagram, kika ute på stan, eller köp modemagasin att bläddra i. Jag söker mig ofta till det urbana modet – utanför Sveriges gränser. Testa att läsa Vouge från något annat land, du behöver inte förstå vad som står skrivet så länge du inspireras av bilderna!

3) Detta är en klyscha – men utgå alltid från dig själv. Som ung är det lätt att fastna i vad andra tycker. Strunta i vad din syster, kompis eller partner tycker om din klädsel, bär det du känner dig bekväm i.

Är modebranschen så tuff som ryktet säger?

Jag tycker inte det – åtminstone så har jag besparats från sådana situationer. Om man håller god ton själv tror jag att folks bemötanden rättar sig efter det.

Lisa Anckarman i sin egendesignade kollektion.
Lisa Anckarman i sin egendesignade kollektion.

Finns det något framgångsrecept för att lyckas på sociala medier?

Jag har jobbat dag och natt med mina sociala kanaler sedan 2014, men när det väl tog fart så tog det fart på riktigt. Folk pratar mycket om att man måste sticka ut – men det gör man bäst genom att vara sig själv. Det är ytterligare en klyscha, men det är sant!

Sedan är det också superviktigt att ha en öppen dialog med sina följare. Jag lyfter mig själv när jag har lyckats, men jag vågar också vara ärlig med när stylingförsök inte blir helt hundra. Eftersom att jag är öppen med när en outfit inte blir särskilt snygg, har mina följare förtroende för att jag är uppriktig. Då vet de att jag är menar det när jag lovordar en annan klädkombination!

Och slutligen – vad måste man ha i garderoben i vår?

En hoodie och en kavaj – gärna tillsammans. Det fungerar för alla. Våga blanda dressat och avslappnat!

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Personligt
Mer från Läget