Sportiga sommaraktiviteter du inte får missa

Få inspiration inför sommaren. Läget testar sportiga utomhusaktiviteter och listar favoriterna.

Reporter Mia Isaksson testar sommarens aktiviteter.
Reporter Mia Isaksson testar sommarens aktiviteter.

Discgolf

Denna sport påminner mycket om golf förutom en markant skillnad - du kastar en disc (eller frisbee) istället för att slå en boll med en klubba. Du ska ta dig igenom en bana på så få kast som möjligt. Läget träffade både träd och buskar under testet av denna aktivitet. Rekommenderas om man har några timmar över och vill testa på något helt nytt!

OCR

Eller obstacle course racing, hinderbanelöpning, är en sport som är en kombination av löpning och fysiska hinder. En hinderbana ute i skogen med massor av nya, spännande sätt att röra sig på. Kryp under, klättra över och häng dig i rep. Om du är sugen på att utmana dig finns hinderbanelopp som går i sommar, annars så finns det mängder av öppna banor i skogar runt om i Sverige. Är du inte rädd för att skita ner dig är detta definitivt något för dig.

Swimrun

Älskar du att simma? Älskar du att springa? Då är kanske swimrun något för dig. Det är en växande sport som innebär att du varvar simning med löpning. Skorna behålls på under hela loppet, och du stannar inte mellan löp- och simskräckorna då hela grejen är att det ska bli en sammansatt sport. Swimrun görs utomhus. Har du inget emot att bli lite blöt och kall är detta din grej då du inte har någon våtdräkt.

Cykling

Kanske inte en ny sport MEN det finns olika sätt att cykla på. Istället för att endast cykla dit du ska - ta en omväg! Cykla lite längre än vanligt eller bestäm en cykeldejt med en vän där ni tar några timmar att cykla runt i sommarvädret. Ett extra tips: ta med picknick. De flesta har en korg eller en ryggsäck och den är perfekt att ta med lite mat eller fika i till pauserna. Det finns även jättefina cykelleder runt om i Sverige som får dig att utforska nya miljöer.

Rodel

Har du pengar över och vill vara med om ett fartfyllt äventyr? Testa sommarrodel! Banorna slingrar sig ner för berg och genom skog. Du sitter i en rodel, en sorts kälke, och anpassar hastigheten efter eget önskemål. Du kan åka själv eller med en vän, oavsett ger sommarrodel dig ett smakprov på hur det hade varit att tävla i rodel. Rodel som sport är en vintersport.

Parkour

Här behöver du bara dig själv och MOD. Denna sport påminner om hinderbanelöpning fast hindren är inte satta utan kan vara vad som helst. Ser du ett bänk på stan - hoppa över den. Parkour innebär att du ska ta dig från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt. Här behöver du bara din kropp och de hinder du möter på vägen. Du ska vara smidig och effektiv vilket är något du kan träna upp, och under regniga dagar finns det anläggningar med anpassade banor inomhus. Risken finns att du vaknar med lite blåmärken - det gjorde Lägets reporter.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget