SM i töntstämplad humor

Tora Larsson, 28 år, är en av åtta komiker som fajtas om äran och en ball pokal i SM i ordvitsar.
Tora Larsson, 28 år, är en av åtta komiker som fajtas om äran och en ball pokal i SM i ordvitsar.

”Jag bytte kanal från ettan till fyran, och det var så mycket bättre!”. Det är en av vitsarna som Tora Larsson kanske kommer dra när hon tävlar i SM i ordvistar. Hon berättar för Läget hur det kommer sig att hon ställer upp.

Tora Larsson är ståuppkomiker och skådespelerska och är van att hålla på med humor, men det är första gången hon ställer upp i ordvits-SM.

– Det känns jättekul och knasigt. Jag har aldrig hållit på med ordvitsar innan jag anmälde mig till tävlingen. Jag skojade först lite om att jag skulle anmäla mig. Jag funkar så, jag skojar om att jag ska göra något och sen blir det så på riktigt, säger Tora.

För att ta sig ända till finalen i ordvits-SM ska man först ta sig från en av kvaltävlingarna som hålls i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Jag gick vidare ifrån kvalet i Malmö. Det var jättekul! Ordvitsar har lite töntstämpel. På vanliga humorshower ger de ofta inte så mycket skratt men när publiken enbart består av ordvitsfans är det skratt från första början, säger Tora.

Tora berättar att intresset för ordvitsar har legat och skvalpat lite i bakhuvudet rätt länge innan hon tog steget och anmälde sig till SM.

– Min pappa är en typisk pappaskämtare, jag har suckat och sagt typ "åh, men sluta" till honom när han skämtat. Men innerst inne har jag tyckt att han är rolig.

Finalen i ordvits-SM utkämpas på Bio Rio i Stockholm den 13 april.

Ämnen i artikeln
Mer från: Nöje
Mer från Läget