Sluttipsat för R Kelly på Spotify

Den amerikanska artisten R Kelly anklagas för sexuella övergrepp, Spotify slutar tipsa om hans musik.
Den amerikanska artisten R Kelly anklagas för sexuella övergrepp, Spotify slutar tipsa om hans musik.

Spotify slutar att tipsa om R Kellys musik och den kommer inte längre att finnas med i några spellistor som skapats av musiktjänstens medarbetare eller algoritmer. Anledningen är att det riktats anklagelser om sexuella övergrepp mot honom.

Anklagelserna mot den amerikanska artisten R Kelly har varit kända i flera år. Han åtalades 2002 för att ha spelat in en sexvideo med sig själv och en minderårig flicka men friades sex år senare. R Kelly nekar själv och är inte misstänkt för något brott.

Många menar att han är skyldig trots att han inte är dömd och det har startats en kampanj i sociala medier som manar till bojkott av honom. "Mute R Kelly" är en del av #metoo-uppropen och uppmanar dem som samarbetar med artisten att klippa alla band med honom. Något som Spotify nu till viss del har gjort.

Spotify själva säger att beslutet hänger ihop med deras nya policy kring hatiskt innehåll. De menar att R Kellys beteende inte passar med deras värderingar. De säger själva i ett pressmeddelande att det inte handlar om censur då de alltså inte tar bort R Kellys musik från tjänsten utan väljer att inte tipsa om den.

R Kellys representanter skriver i ett uttalande att anklagelserna mot R Kelly är falska och att Spotify viker sig för trender i sociala medier, rapporterar Abc News.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Nöje
Mer från Läget